Skip to main content

Stichting Eberhard voor Amsterdam heet voortaan Stichting Hart voor je stad. Lees meer!

Professionalisering

Vanaf de start hebben we de Eberhardjes gekoppeld aan de destijds ook opgerichte Stichting ‘Eberhard voor Amsterdam‘. Hier vielen al onze activiteiten onder. Zowel giften aan goede doelen, als ook het verkopen van de koekjes. Nu we de organisatie aan het professionaliseren zijn, hebben we gekozen voor een duidelijk onderscheid van de activiteiten, onderverdeeld in twee stichtingen.

Moederstichting: Hart voor je stad (KvK 71574999)

De naam van de moederstichting hebben we sinds kort gewijzigd naar ‘Hart voor je stad’. Hieronder valt alles wat we doen in het kader van steunen en zichtbaar maken van verbindende projecten. Doordat we voor deze vorm kiezen, stelt dat ons in staat om aanvullende financiering te vinden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van sponsoring door bedrijven of een financiële bijdrage via fondsen.

Dochterstichting: Eberhardjes Amsterdam (KvK 82499845)

Voor onze ondernemende activiteiten hebben we een aparte dochterstichting opgericht, genaamd ‘Eberhardjes Amsterdam’. Via deze stichting hopen wij een sociale onderneming te kunnen neerzetten waarmee we banen creëren binnen Amsterdam. Het geld dat extra wordt verdiend door verkoop van de Eberhardjes zal via licentie terugstromen naar de moederstichting.

Toekomst

Naast de Eberhardjes zijn er veel meer ondernemende ideeën die kunnen bijdragen aan de stad Amsterdam, maar ook aan andere steden. We hopen dat we met onze opzet vele anderen inspireren. Met een goed businessplan kunnen zij net als Eberhardjes Amsterdam een werkstichting worden. De moederstichting ‘Hart voor je stad’ kan dan de juiste projecten in de opstartperiode ondersteunen. We denken dat we op deze wijze nog heel veel ‘broertjes en zusjes’ kunnen verwelkomen die zich inzetten voor de stad en haar bewoners.

Terug naar Nieuws
Met
gemaakt door
Gunfactor 10