Skip to main content

Op 16 september werd de winkel van de Eberhardjes, op de Oudezijds Voorburgwal 74, op een feestelijke manier officieel geopend. 

Hart van de stad

In het hart van de stad werden de (zakelijke) contacten ontvangen in de prachtige Oude Kerk. Résalieke nam ze daar mee in het avontuur van de Eberhardjes dat in 2018 startte, een enorme groei doormaakte in 2018 en 2019, waarna het erg stil werd toen corona haar intrede deed.

In 2021 is door crowdfunding een start gemaakt met de consumentenverpakking. Door nu deze prominente plek in het hart van de stad in te nemen zijn we nog beter zichtbaar en kunnen we nog beter ondernemers, inwoners en bezoekers van Amsterdam enthousiasmeren om samen goed te zorgen voor onze stad en elkaar.   De volledige speech lees je hier.

Lintjes verbinden

Bij de gemiddelde opening wordt een lintje doorgeknipt. Juist omdat de Eberhardjes voor verbinding staan, werden de bezoekers, doordat zij verschillende kleuren linten hadden gekregen bij aankomst, aan elkaar verbonden met eenzelfde kleur lint en konden ze elkaar beter leren kennen.

Toen alle linten aan het logo van de Eberhardjes waren gebonden, tilde Harry Slinger, ambassadeur van Amsterdam en vriend van de Eberhardjes het logo vanuit de kerk naar de locatie aan de Oudezijds Voorburwal 74. Door het plaatsen van het logo voor de winkel, opende hij op die wijze de locatie officieel.

Grachtenconcert

Terwijl de bezoekers per groepje de winkel konden bekijken, zette Harry aan de gracht een prachtig mini-concertje neer. Met op de achtergrond de Mona Lisa van rederij ‘t Smidtje, zong Harry een aantal mooie Amsterdamse liedjes. In de winkel werden Holtkamp Horeca’s bitterballen geserveerd en konden de bezoekers de eerste ‘Hart voor je stad’ box kopen. Gedurende de avond maakte Dr. Mokum een mooie compilatie van de opening die je hier kunt bekijken.

Eberhardjes proeven of kopen?

Ondertussen worden de Eberhardjes, op steeds meer plaatsen weer geserveerd. Lees hier waar je de Eberhardjes bij jouw kopje koffie of thee krijgt geserveerd. 

Ook zijn er steeds meer horeca en / of andere bedrijven in de stad die de Eberhardjes verkopen in consumentenverpakking. Lees hier waar je de Eberhardjes kunt kopen. 

Wil jij als horeca ondernemer of bijzondere winkel meehelpen om steeds meer hartjes door de stad te verspreiden? Kijk dan bij zakelijk bestellen.

Terug naar Nieuws
Openingshandeling-met-Harry-Slinger
Met
gemaakt door
Gunfactor 10