Skip to main content

Stichting ‘Hart voor je stad’ trakteert regelmatig op Eberhardjes, zodat mensen daarmee mooie verbindingen zichtbaar(der) maken in de stad. Dit keer het verhaal van Riboet Verhalenkunst.

Riboet Verhalenkunst

Collectief Riboet Verhalenkunst maakt podiumprogramma’s onder de naam Café Riboet op basis van persoonlijke verhalen bij thema’s, collecties en tentoonstellingen van musea en andere erfgoedinstellingen. De Riboet-methode zorgt voor verbinding tussen mensen en versterkt de band tussen erfgoedinstelling en publiek.

Wie is Riboet?

Het collectief Riboet Verhalenkunst bestaat uit Martijn Grootendorst – videokunstenaar, Wendy Ripassa – taal- en communicatiekundige en Elsbeth Vernout, theatermaakster.

Wendy Ripassa: “Bij projecten die in Amsterdam plaatsvinden trakteren wij onze verhalenvertellers sinds kort op Eberhardjes, de koekjes die de woorden van Eberhard van der Laan in herinnering brengen: “Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.” Meer verbinding en verbondenheid krijg je niet in één zin, de koekjes symboliseren dat gevoel.”

Trakteren op Eberhardjes

De mensen van Riboet deelden de Eberhardjes in het kader van de tentoonstelling van het Joods Historisch Museum ‘Waterlooplein: de buurt binnenste buiten’. Momenteel verzamelen ze verhalen voor de tentoonstelling van Het Scheepvaartmuseum ‘Amsterdam-Havenstad’. Op zoek naar Amsterdamse Havenverhalen reizen ze met camera en microfoon in de buurten rondom de Amsterdamse haven.

Interviews

Riboet Verhalenkunst sprak tot nu toe onder andere met  Jerzy Gawronski – stadsarcheoloog, Ruud van der Sluis – bestuurslid van de Stichting NDSM Herleeft, Nicole Hasselman – veerpontkapitein en Titus Dekker – samensteller van het boek ‘Het Oosterdok, verhalen van een Amsterdamse haven’ over hun band met de Amsterdamse haven en met Hans Staphorsius, bestuurslid van Stichting De Brug en actief in Geheugen van West.

Resultaat van een traktatie op Eberhardjes

Riboet Verhalenkunst kan met de Eberhardjes waardering voor de verhalenvertellers én voor de oproep tot meer medemenselijkheid tonen. “Dat vinden we prachtig en van toegevoegde waarde. En de koekjes zijn ook nog eens erg lekker!”

Hans Staphorsius

Hans Staphorsius – Bestuurslid van Stichting De Brug en actief in Geheugen van West

Nicole Hasselman

Nicole Hasselman – veerpontkapitein

Jerzy-Gawronski

Jerzy Gawronski – stadsarcheoloog

Ruud van der Sluis

Ruud van der Sluis – voorzitter Stichting NDSM Herleeft

Titus-Dekker

Titus Dekker – samensteller van het boek Het ‘Oosterdok, verhalen van een Amsterdamse Haven’

Terug naar Nieuws
Met
gemaakt door
Gunfactor 10