Skip to main content

“Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat Stichting IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.” (https://www.imcweekendschool.nl/)

Journalistiek

Op zondag 15 november kregen de kinderen van de weekendschool les in journalistiek. Hoe interview je nu mensen? Wat is ‘klein nieuws’ en wat is ‘groot nieuws’?

Eberhardjes

In het kader van ‘klein’ nieuws werd het positieve verhaal van de Eberhardjes vertelt. De kinderen mochten daarna op straat  mensen gaan interviewen over de vraag of ze ‘lief voor elkaar’ waren en of ze het Eberhardje ook kenden. Naar wat we gehoord hebben vonden de kinderen het erg interessant en leuk om te doen! Wij van de Eberhardjes vonden het heel erg leuk dat zij met ons koekje het gesprek aan gingen. Precies zoals het is bedoeld.

Krant

Na het interviewen is een krant gemaakt en het eindresultaat mag er wezen! Een vrolijke krant vol met lief en leuk ‘klein’ nieuws! De kinderen zijn er trots op, maar wij van de Eberhardjes helemaal! Lees hier de krant

Terug naar Nieuws
Met
gemaakt door
Gunfactor 10