Skip to main content

Eberhardjes vind je in Amsterdam op steeds meer locaties terug. Zo dragen we de boodschap ‘zorg goed voor onze stad en voor elkaar’ gezamenlijk uit.

René’s croissanterie

Vandaag liepen we even binnen bij René’s croissanterie op de Damstraat 20. Al lange tijd wordt deze bakkerij gerund door de zoon van René, Rens. We dronken een bakje koffie met Rens en leerden meteen meer over deze bakkerij en de uitdagingen waar ze voor staan in deze tijden. Rens vertelde ons dat hij de Eberhardjes verkoopt, omdat ook hij graag iets geeft aan de Amsterdammers.

Rustige tijden

Door de enorm rustige tijden heeft Rens veel medewerkers moeten laten gaan. Hij helpt zelf nu regelmatig mee in de winkel en zit minder op kantoor. Als de bakkerij haar verse producten niet verkoopt, schenkt Rens deze producten aan de daklozen in Amsterdam. “Af en toe komt er een klant in de winkel die vroeger als dakloze mijn gebak kreeg. Bijzonder om te horen dat hij of zij de zaken weer op orde heeft. Dat geeft meteen een band en een goed gevoel.” aldus Rens.

Steeds meer hartjes in de stad

Wij vinden het bijzonder dat bakkers in de stad met elkaar de Eberhardjes (origineel recept van Holtkamp Horeca) willen verkopen om op die wijze nog eens extra te onderstrepen dat we elkaar moeten (blijven) helpen. Een mooie verbinding!

Ben je op zoek naar een leuke werkplek? Neem eens contact op met Rens! Ze hopen dat ze binnenkort weer steeds meer medewerkers kunnen gebruiken!

René’s croissanterie
Damstraat 20 in Amsterdam

Terug naar Nieuws
Met
gemaakt door
Gunfactor 10