Skip to main content

Leger des Heils en Stichting Eberhardjes Amsterdam lanceren samenwerking op Valentijnsdag. Vanaf woensdag 14 februari 2024, op de dag van de liefde, te verkrijgen in heel Nederland: het enige echte Bosshardtje, een koekje vernoemd naar Majoor Bosshardt, die in 2009 verkozen werd tot Grootste Amsterdammer aller tijden.

Stichting Eberhardjes Amsterdam, bekend van de geliefde Eberhard koekjes, gaat samenwerken met het Leger des Heils. Het Bosshardtje, een nieuw koekje genoemd naar Majoor Bosshardt, wordt het ‘zusje’ van het Eberhardje dat zijn naam dankt aan Eberhard van der Laan. Het Bosshardtje is een hartvormig roomboterkoekje met kaneelsmaak, besprenkeld met een suikerlaagje voor ‘vrouwelijke schittering’. Het vertegenwoordigt het tweede koekje in de familie van Amsterdamse koekjes en staat voor ‘goed zorgen voor de stad en voor elkaar’.

De unieke smaak van het Bosshardtje is geïnspireerd op de thee met kaneelbeschuit die Majoor Bosshardt serveerde tijdens haar gesprekken met dak- en thuislozen, verslaafden en sekswerkers op de Wallen in Amsterdam. Net als de opbrengsten van de Eberhardjes waarmee Amsterdamse verbindende projecten worden ondersteund, worden de netto-opbrengsten van de Bosshardtjes gedoneerd aan projecten via het Leger des Heils Amsterdam. Daarmee willen de initiatiefnemers in Amsterdam de rest van Nederland inspireren. Lees hier verder.

Help je mee?

Wil jij als horeca ondernemer of bijzondere winkel meehelpen om steeds meer hartjes door Nederland te verspreiden? Kijk dan bij zakelijk bestellen.

Terug naar Nieuws
Met
gemaakt door
Gunfactor 10