Skip to main content

2022 is een jaar van ‘opbouwen na corona’ geweest voor de Eberhardjes. In dit nieuwsbericht vatten we een aantal hoogtepunten samen en blikken we alvast vooruit op 2023.Samen met ondernemers, inwoners en bezoekers van Amsterdam hopen we de Eberhardjes nog succesvoller te maken en de positieve ‘flow’ om minder te nemen en meer te geven steeds groter te maken.

Activiteiten Team Eberhardjes

❤️ In het eerste kwartaal van 2022 zaten we nog steeds in een lock-down met elkaar. Om het hoofd boven water te houden werden de vrijwillige uren voor de Eberhardjes noodzakelijkerwijs minder. Als ‘team Eberhardjes’ zochten we daarom weer betaald werk zodat we ons mooie project in leven konden houden. We hebben gevoeld dat we, ondanks de grote tegenslagen van Corona, ons niet zomaar uit het veld laten slaan. Alhoewel we hierdoor iets minder snel konden groeien, is de groei in de rest van 2022 gelukkig weer langzaam op gang gekomen. We zien veel positieve ontwikkelingen voor de toekomst!

❤️ In maart 2022 zijn Résalieke en Ineke gestart met het project ‘Boost je buurt’ van de gemeente Amsterdam. In het Stadsdeel Centrum werden wij geselecteerd als impactmaker van de stad. We volgden we een erg mooi ondernemersprogramma van Impact Hub Amsterdam. Het heeft ons op verschillende manieren opnieuw de bevestiging gegeven dat we op de juiste manier impact willen maken. Ook hebben we gemerkt dat het ongeduld, want je wilt altijd sneller, hoort bij ondernemerschap en dat het juist wel goed is om af en toe stil te staan. Meer over onze deelname lees je op Boost je buurt.

❤️ Dit jaar hebben we ook weer geïnvesteerd in consumentenverpakking. Onze focus is op steeds meer groei, waardoor we steeds meer geld kunnen doneren aan verbindende projecten in de stad. Wil je echter groeien, dan moeten we hier als organisatie klaar voor zijn. Wij geloven in 2022 weer een extra stap te hebben gemaakt in professionalisatie van onze stichting en werkzaamheden.

❤️ Onze mooie locatie op de Oudezijds Voorburgwal 74 hebben we dit jaar weten te behouden. Door in het hart van de stad aanwezig te zijn hebben we een overleg- en opslaglocatie. Klanten kunnen hier voorraad halen. Omdat we als team naast de Eberhardjes een baan hebben, konden we helaas veel minder open zijn dan gewenst. Samen met Willem Dieleman van Studio Pancake en Steven Witteveen lukt het nu om de locatie op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag open te houden. Daarnaast lijkt het erop dat voor 2023 een duurzame oplossing hebben gevonden en hopen we de luiken veel vaker open te gooien. Wij geloven in het feit dat steeds meer mensen in de stad laagdrempelig goed willen doen. De Eberhardjes horen daarom zichtbaar te zijn en te blijven in het hart van de stad. Het klopt gewoon.

Goede doelen – verbindende initiatieven

❤️Op 5 mei werden de Eberhardjes alweer 4 jaar! Door de hele stad werden gelukkig weer meer dan 100 verbindende vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Team Eberhardjes trakteerde die dag de gehele stad op hun koekje!

❤️ Het zevende buurtfonds ‘Mensen maken Amsterdam Centrum‘ is in 2021 opgericht. Eberhardjes Amsterdam is de eerste partner die zich aan deze stichting als donateur heeft verbonden. Ook dit jaar hebben we €1.500 kunnen doneren aan verbindende projecten in de stad. Natuurlijk is de wens dat dit bedrag komend jaar kan groeien, nu corona hopelijk echt achter de rug is.

❤️ Stichting Burennetwerk bestond in 2022 alweer 10 jaar! Wij maakten het samen met hen mogelijk dat zij Eberhardjes konden geven aan lieve buren die naar elkaar omkijken.

❤️ Stichting Curinesa en het Wereldhuis Amsterdam hebben we in de laatste maand van 2022 kunnen verblijden met Eberhardjes voor in de kerstpakketten voor de mensen die dat extra kunnen gebruiken.

Onze relaties

❤️ Gedurende 2022 kwamen er langzaamaan weer mooie klanten bij die met ons ‘goed willen zorgen voor de stad en voor elkaar’. Superblij zijn we met de mooie locaties waar de Eberhardjes worden geserveerd en /of verkocht. Hier vind je alle locaties waar je de Eberhardjes kunt kopen. Hier vind je alle locaties die de Eberhardjes serveren naast een lekker kopje koffie of thee.

❤️ Patisserie Holtkamp heeft in 2022 heel veel Eberhardjes verkocht en is onze beste verkoopplek. Samen met hen en alle andere ondernemers nemen zij minder (in hun marge), om meer te kunnen geven. Dat is hartververwarmend en we hopen dat steeds meer ondernemers zich ook komend jaar gaan aansluiten op die wijze.

❤️ NAHV, dé financiële dienstverlener voor creatieve ondernemers, steunt de Eberhardjes al sinds 2021. Dit doen ze als ‘Goedhartige’ met een jaarlijkse gift én ze helpen ons met de boekhouding, waardoor deze kosten voor ons zijn gedaald. In 2022 heeft NAHV voor het eerst ons volledige boekjaar ‘opgepakt’. We zijn super blij met dit soort mooie bedrijven die ons steunen. Ben jij als bedrijf ook geïnteresseerd, lees meer op op de pagina over ‘Goedhartigen’.

❤️ Amsterdam Made, het platform voor Amsterdamse Makers heeft de Eberhardjes opgenomen in het Amsterdam Made Kerstpakket. Dit Kerstpakket zal ook in 2023 te bestellen zijn. Daarnaast zaten we in de pakketten van Mandje Mokum en van het Oud-Hollandsch Snoepwinkeltje van Mariska Schäfer.

❤️ In december heeft Amsterdam & Partners een professionele film gemaakt van het ‘maakproces’ van de Eberhardjes. Het komend jaar zal deze film beschikbaar komen en nog meer mensen bereiken om met elkaar een succes van de Eberhardjes te maken. We zijn Amsterdam & Partners dankbaar dat ze ons product op zo’n professionele wijze in de schijnwerpers willen zetten en enorm benieuwd naar het eindresultaat!

Voor het nieuwe jaar

❤️ We zijn 2023 gestart met onze aanwezigheid op de Horecava in de RAI gedurende de 2e week van januari. Onze vaste partner Holtkamp Horeca staat daar met de eigen patisserie en croquetten en neemt de Eberhardjes, zoals altijd, mee in hun aanbod. Een nieuwe samenwerking zijn we recentelijk gestart met het platform ‘Better for you‘ dat ook op de Horecava staat en ons als koekje van Amsterdam promoot.

❤️ Op de nieuwe verpakking is de naam ‘Koekjes van Amsterdam’, gewijzigd naar ‘Hartjes van Amsterdam’. Een kleine re-branding, omdat we daarmee mooie mogelijkheden zien voor de toekomst. Onder ‘De hartjes van Amsterdam’ willen we extra varianten gaan aanbieden. Zo moet het mogelijk worden om groter te groeien en als team Eberhardjes onze banen te kunnen opzeggen om te werken aan het nieuwe en eerlijke ondernemerschap dat we voor ogen hebben. Een goedlopend bedrijf waar de stichting haar inkomen mee verdient, haar medewerkers kan betalen en mooie avonturen beleeft en waar de stad Amsterdam een constante inkomstenstroom mee verdient, zodat zij goed kan zorgen voor haar inwoners. Een succes maak je in onze ogen alleen maar met elkaar! We hopen in 2023 jullie steun en vriendschap te behouden en stap voor stap weer verder te komen met deze vorm van ondernemen.

Het met elkaar positief blijven en naar elkaar om blijven kijken blijft centraal staan in onze aanpak en onze samenwerkingen. Ken je bedrijven of mensen die ons daarin kunnen steunen, laat het ons weten via info@eberhardjes.nl

Tijdens de feestdagen hebben we het jaar 2022 samengevat en kunnen concluderen dat het geloof in dit product en alle mogelijkheden die we voor ons zien rotsvast zijn. Een mooie basis om van 2023 weer een prachtig jaar te maken!

Eberhardjes proeven of kopen?

Ondertussen worden de Eberhardjes, op steeds meer plaatsen weer geserveerd. Lees hier waar je de Eberhardjes bij jouw kopje koffie of thee krijgt geserveerd. 

Ook zijn er steeds meer horeca en / of andere bedrijven in de stad die de Eberhardjes verkopen in consumentenverpakking. Lees hier waar je de Eberhardjes kunt kopen. 

Wil jij als horeca ondernemer of bijzondere winkel meehelpen om steeds meer hartjes door de stad te verspreiden? Kijk dan bij zakelijk bestellen.

Terug naar Nieuws
Met
gemaakt door
Gunfactor 10