In 2017 overleed burgemeester Eberhard van der Laan.
De boodschap die we als inwoners van Amsterdam meekregen was:
Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.

Inspiratie

De oorsprong

Eberhard van der Laan was een verbinder, met hart voor de stad. En het mooie van de naam Eberhard is dat het woord ‘hart’ er al in staat.

Voor Résalieke Vlieger, initiatiefneemster van het Eberhardje, was dit de inspiratie om op zoek te gaan naar een laagdrempelige manier om de verbondenheid van de inwoners van Amsterdam vast te houden. Op 12 oktober 2017 werd ze ’s nachts wakker met het idee: “We moeten gewoon koekjes gaan bakken: Eberhardjes!”

Aan de slag!

De samenwerking

Een subsidieverzoek om de koekjes in eigen beheer te produceren werd afgewezen. Het idee bleef liggen, totdat Résalieke las over de Vrijheidsmaaltijd voor Lieve Amsterdammers onder het Rijksmuseum. Daar hoorden de Eberhardjes gewoon bij. Ze bracht haar idee onder de aandacht bij een aantal betrokken partijen.

Via via kwam het voorstel voor de Eberhardjes koekjes terecht bij Nico Meijles, eigenaar van Holtkamp Horeca Patisserie en Croquetten. Nico bleek bij Résalieke in de straat te wonen. Dus zo ontstond ook hier direct een nieuwe verbinding. Hij bood meteen aan om de Eberhardjes te gaan bakken, ze ter beschikking te stellen voor de Vrijheidsmaaltijd en in zijn assortiment op te nemen.

Daarna ging het snel

Netwerk van ondernemers

Nico en Résalieke gingen aan de slag. Nico werkte het ontwerp van het koekje en de receptuur verder uit en Résalieke ging in haar netwerk op zoek naar partners voor het logo, de website en de verdere communicatie en PR. In samenwerking met de bedrijven Gunfactor 10, Burggraaf Media en Breeduit Marketing Communicatie en PR kreeg het project, op vrijwillige basis, steeds meer vorm en invulling.

Zowel Résalieke als Nico vinden het van belang dat er met de opbrengst van de koekjes ook iets goeds wordt gedaan voor Amsterdam. Zo ontstond het idee voor Stichting ‘Eberhard voor Amsterdam’. De opzet van de stichting en de details van de samenwerking worden op dit moment uitgewerkt.

Met speciale dank aan:

Heb je trek gekregen van ons koekje,
en wil je ze bestellen?
Bestel ze hier.